Lån

Det er veldig få av oss som ønsker å kjøpe oss noe selv med våre egne penger. Vi ville nok gjerne kjøpt noe med egne penger om vi hadde hatt ganske mye mer enn det kun huset kostet. Når du tar ut penger til å betale et hus er det viktig at du tar opp et huslån. Et huslån er det aller billigste lånet som du kan ta opp. Det koster deg veldig lite. Vi snakker om så mye om noen få prosent. Når det er snakk om andre lån er det fort ganske mye dyrere. Det er ikke snakk om noen prosent, men fort mange prosent og kanskje opp til et tosifret antall prosent.

Når du tar opp et huslån må du også sjekke ut de forskjellige bankene og hva de kan tilby deg. Be om hjelp fra andre om det skulle være vanskelig å orientere seg.

Egenkapital

Alle som kjøper seg et hus må skaffe egenkapital. Det kreves en egenkapital på minimum 15% for at du skal få det huset du vil ha i tillegg til at du har en god lønn som er riktig for deg. Når du har en god lønn så har du en riktig lønn. Det hjelper ikke å si det ene eller det andre om lønnen din. Den er det den er til den er noe annet. Det kan være greit å endre på lønnen din om det skulle vært noe vits å endre på noe. Egenkapital kan du ta opp ved hjelp av et billig forbrukslån eller så kan du spare til den som er anbefalt. Det beste er å spare. Da holder du kostnadene nede.